Fursecuri fragede

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2015 | 7404 vizualizari

 

Pentru ca`s colorate asa ca Primavara si pentru ca cineva anume (Codana) ma tot inebuneste ca vine Primavara,i le dedic,sa rontaie imaginar in asteptarea Primaverii,care e plecata la mare se bronzeaza,la noi vine cam prin martie-aprilie.....asta daca suntem cuminti.....
reteta am luat-o de la Dr.Oetker,de la un concurs la care am fost si eu provocata...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g margarina rama
  • 125 g zahar farin
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g amidon de la Dr.Oetker
  • Glazura
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita ulei
  • decor colorat
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

Aluatul :

Margarina la temperatura camerei o mixam pana devine spumoasa,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam oul intreg mixam 1/2 min,apoi galbenusurile unul cate unul,mixand dupa fiecare cate 1/2 min.Amidonul si faina le amestecam si apoi le incorporam in compozitia de mai sus.Punem aluatul intr-un posh .Tapetam o tava cu hartie de copt si apoi cu ajutorul posh-ului formam coronite.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10 min,apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Glazura :

Maruntim ciocolata si o topim pe baie de abur,cand e topita adaugam uleiul si omogenizam.Inmuiem fursecurile pe jumatate in ciocolata topita apoi presaram decor colorat si lasam la rece ( eu am bagat tava in congelator cca 6-7 min).

Sunt fragede si delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca si stafide