Fursecuri glazurate

de miealex in Prajituri, 30 Dec 2009 | 3628 vizualizari

 

Reteta de fursecuri (ajustata de noi) a fost luata de la Michelle, iar glazura de la roberta24. Ce-a iesit, vedeti in poze :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 linguri apa
  • 200 ml ulei
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie si de migdale
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 320 g faina
  • 200 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri glazurate:

Amestecam ouale cu apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixam adaugam uleiul. Apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cele 3 linguri de nuca de cocos.


Aluatul obtinut nu este nici lichid, dar nici tare, cat sa stea pe lingura. Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt, fiindca fursecurile vor creste.


Le coacem in cuptorul preincalzit la foc mic pana devin aurii la suprafata. Cand fursecurile s-au racit se pun la topit, in baie de aburi, 200 g ciocolata cu 3 linguri de ulei si se glazureaza fursecurile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Teo 1

31.12.2009, 20:09

ce frumos arata!cred ca si la gust sunt grozave.

miealex 1

02.01.2010, 14:35

Sunt excelente Teo! Cam asa a facut maica-mea cand i-am dus sa guste si ea Am zis ca, pe langa crema de zahar ars, asta va deveni reteta traditionala de Craciun/An nou

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2010, 00:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure