Fursecuri inimioara

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 2 Feb 2014 | 2821 vizualizari

 

In luna februarie sarbatorim iubirea, atat pe 14 februarie cand sarbatorim Valentine’s day, fiind o sarbatoare care provine din traditia occidentala, cat si pe 24 februarie cand sarbatorim Dragobetele, sarbatoarea traditionala romaneasca. Numele vine de la un personaj din folclorul romanesc care se presupune ca ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi gasit si in cuvantul romanesc Dragoste. Este luna in care dragostea pluteste in aer.
Pe langa flori si alte cadouri, puteti pregati un desert simplu, dar special care va face ca ziua indragostitilor sa nu treaca neobservata.Va recomand sa pregatiti fursecuri inimioara, fiind facute cu dragoste, cu siguranta vor fi apreciate de iubitul sau iubita dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 g unt cu un continut scazut de grasime
  • 150 g zahar brun
  • 1 ou
  • seminte de la o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • 260 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru umplutura
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri nuca de cocos
  • o mana de nuci macinate sau alune
  • o lingura de zahar
  • lapte cat sa se omogenizeze umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri inimioara:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia. 

Amestecam faina cu praful de copt, sarea si semintele de la pastaia de vanilie, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza un aluat moale, nelipicios.  Oprim jumatate din acest aluat si le amestecam cu cacaoa.  Formam 2 bilute, le invelim in folie si le dam la frigider pentru 15 minute

Intre timp pregatim umplutura: Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam.

Intindem cate o foaie din fiecare aluat si cu ajutorul unui decupator in forma de inima decupam inimioarele. Punem  pe o inimioara putina umplutura si deasupra acoperim cu o alta inimioara, lipim inimioarele intr ele cu ajutorul unei fruculite apasand usor pe margini. Prodecam la fel cu toate inimioarele.Punem frusecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit app 10 minute la foc potrivit. 

Sunt gata cand incep sa se rumeneasca la baza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri inimioara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Deliciu