Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise

de deyutzky in Dulciuri, 7 Dec 2014 | 3622 vizualizari

 

Sunt fursecurile mele preferate. Foarte fragede si cu un gust exceptional! Reteta nu-mi apartine, am gasit-o acum ceva timp pe internet dar sursa exacta nu o mai stiu.

 

INGREDIENTE

  • Pt aprox. 20 de fursecuri (40 de jumatati):
  • 210 g faina
  • 140 g unt
  • 80 g nuca macinata
  • 70 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • gem de caise
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise:

Punem intr-un bol toate ingredientele (fara gem :D) si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare un pic lipicios mai adaugati putina faina.


Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider aprox. 3 ore (sau daca este posibil si pana a2a zi). Eu l-am lasat 15-20 min la congelator si 1 ora jumatate in frigider.


Scoatem aluatul din folie, presaram faina pe masa de lucru si rupem aluatul in 2 bucati pentru a ne fi mai usor. Intindem prima bucata intr-o foaie de aprox 4 mm grosime si decupam din ea cu formele pentru fursecuri.


La fel procedam si cu cea de a2a bucata de aluat.


Interiorul se decupeaza cu orice forma va place (eu am decupat cu un capac de la o sticla de plastic).


ATENTIE: numarul fursecurilor decupate in interior trebuie sa fie egal cu cel al fursecurilor intregi pentru ca le vom lipi doua cate doua.


Punem fursecurile cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox. 8-10 min.


Le scoatem si le lasam la racit, apoi le umplem cu gem si le pudram cu zahar.


Se pot pastra si mai mult timp neumplute in cutii de plastic, asta daca vreti sa le pregatiti cu ceva timp inainte de sarbatori si atunci doar sa le umpleti.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

07.12.2014, 20:04

anca_rm 1

08.12.2014, 14:30

sunt tare simpatice

Rocsi 1

08.12.2014, 21:35

Ce frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni