Fursecuri pentru Craciun

de T I M E A in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 2007 vizualizari

 

Nu mai este foarte mult pana la Craciun si de obicei fursecurile imi plac sa le am in cutii inca de la inceputul lunii decembrie si le consum in fiecare dimineata la micul dejun.
Atunci cand eram mici mama ne facea fursecuri pe care le agatam in bradut, am facut si eu la fel anul trecut si tare incantata am fost de efectul lor in pomul de iarna si m-am gandit sa va aduc si voua reteta sa va bucurati de ea.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt 82% grasime
  • 2 linguri zahar brun
  • un plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un varf de sare
  • 1 galbenus de ou
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400-450 gr faina alba
  • 2 plicuri glazura cu gust de lamaie Dr. Oetker
  • Bombonele diverse colorate, stelute, bobite de ciocolata Dr. Oetker
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Craciun:

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta de vanilie, galbenusul, si treptat faina amestecata cu praful de copt.


Punem aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider timp de o ora.


Scoatem aluatul din frigider si il lasam 10 minute sa revina la temperatura camerei.


Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam cu o forma cu gaura in mijloc dar daca nu aveti, puteti decupa cu o forma normala si mijlocul cu o forma mai mica. O parte din fursecuri le-am decupat cu forme de stelute mici si mari.


Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.


Dupa ce am terminat cu operatiunea decupat si copt, trecem la operatiunea decorat.


Un plic de glazura se amesteca cu 3 lingurite de apa. Ungem cu aceasta glazura fursecurile si presaram deasupra lor diverse bombonele de la Dr. Oetker. Mie mi-au placut in mod special bobitele de ciocolata rosii si verzi pentru ca sunt in tot perfect cu Craciunul.


Pentru o parte din stelute am adaugat in glazura si doua picaturi de colorant albastru de la Dr. Oetker.


Lasam fursecurile neacoperite si fara a le suprapune pana se intareste glazura. Apoi le putem pastra in cutie metalica daca nu le punem toate in pom.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

T I M E A 1

23.12.2016, 15:37

Mulțumesc frumos

Xandrinne 1

23.12.2016, 16:28

Sunt tare dragalase!!

Ina 1

06.01.2017, 20:51

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti