Cozonac

de alldaycooking in Dulciuri, 21 Dec 2011 | 2421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba 550 bio
  • 4 galbenuse
  • 75 gr unt
  • 120 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de fructoza
  • un varf de cutit sare
  • 50 gr drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 250 gr stafide
  • 200 gr mix de fructe deshidratate (migdale, papaya, mango, merisor, ananas, stafide)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Intr-un castronel am pus 100 ml lapte caldut, 1 lingurita de fructoza si drojdia maruntita. Am presarat deasupra 2 linguri de faina si am lasat sa creasca aproximativ 15 minute (langa semineu, la caldurica). Restul de faina, amestecat cu sare si restul de fructoza, l-am pus intr-un castron, am facut o gropita la mijloc, am turnat maiaua si am adaugat cele 4 galbenusuri. Am topit untul si l-am amestecat cu uleiul astfel incat grasimea era usor calduta. Laptele l-am incalzit putin. Am inceput sa framant aluatul alternand adaugarea de lapte si grasime apana cand am obtinut un aluat destul de moale, dar care se desprindea de mana. Framantatul a durat aproximativ 15 minute. Am acoperit cu un servet curat si am asezat langa semineu sa isi dubleze volumul (aproximativ 30 de minute).


Am impartit aluatul: 3/4 l-am folosit pentru cozonac, 1/4 pentru gogosi. Aluatul pentru cozonac l-am impartit in 2 jumatati. Am intins fiecare bucata de aluat, pe una am presarat 250 de grame de stafide inmuiate in apa cu rom. Am rulat si am asezat cozonacul intr-o tava in care pusesem hartie de copt.


Pentru cel de-al doilea cozonac am folosit un mix ( 200 gr) de fructe deshidratate (migdale, papaya, mango, merisor, ananas, stafide). Am presarat fructele, putina scortisoara si o lingura de fructoza. Am rulat cozonacul si l-am asezat in tava.


Am lasat cozonacii la crescut, tot langa semineu, aproximativ 40 de minute. Inainte cu 10 de a pune cozonacul la copt, am introdus in cuptor o tava cu apa si am fixat temperatura de coacere la 175 grade Celsius. Am copt cozonacii timp de aproximativ 45-50 de minute. Cand am scos cozonacii din cuptor i-am uns cu unt si am presarat zahar praf.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

alldaycooking 1

21.12.2011, 12:12

Multumesc frumos! E primul meu cozonac, sigur voi mai imbunatatii reteta, dar pentru prima incercare e satisfacator!

mena29 1

21.12.2011, 12:28

monik80 1

21.03.2015, 06:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce