Galuste cu prune congelate

de Criss in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 6659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii, fierti in coaja
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 15 prune congelate
  • pesmet
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune congelate:

Cartofii ii dam pe razatoarea mica, ii amestecam cu faina, oul, uleiul. Rezulta un aluat usor lipicios, pe care il intindem intr-o foaie dreptunghiulara la grosimea de 1 cm, pe planseta infainata. Taiem aluatul in patratele, pe fiecare patratica punem o pruna si unim colturile, apoi ii dam o forma de bila. Fiecare bila o trecem prin putina faina si o punem pe planseta infainata, sa nu se lipeasca. Atentie! Prunele nu le decongelam, trebuie sa lucram repede altfel daca se decongeleaza, se inmoaie si nu mai putem face nimic cu ele. Inainte de a ne apuca de galuste, punem apa cu putina sare si un strop de ulei la fiert. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem galustele si le lasam pana se ridica la suprafata. In timp ce galustele fierb, rumenim putin pesmetul in unt sau ulei, adaugam zahar si optional scortisoara. Scurgem galustele si le dam prin amestecul de pesmet cu zahar. V-am facut pofta? :) In toamna congelati si voi cateva prune si incercati reteta propusa de mine.

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune congelate-0
Galuste cu prune congelate-1
Galuste cu prune congelate-2
Galuste cu prune congelate-3
Galuste cu prune congelate-4
Galuste cu prune congelate-5
Galuste cu prune congelate-6
Galuste cu prune congelate-7

COMENTARII (22)

Criss

Criss 1

15.02.2011, 08:51

Multumesc Miuta.

adry88

adry88 1

04.07.2011, 15:59

anca16

anca16 1

28.11.2012, 19:59

chiar azi am facut si eu foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!