Galuste cu prune congelate

de Criss in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 9478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii, fierti in coaja
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 15 prune congelate
  • pesmet
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune congelate:

Cartofii ii dam pe razatoarea mica, ii amestecam cu faina, oul, uleiul. Rezulta un aluat usor lipicios, pe care il intindem intr-o foaie dreptunghiulara la grosimea de 1 cm, pe planseta infainata. Taiem aluatul in patratele, pe fiecare patratica punem o pruna si unim colturile, apoi ii dam o forma de bila. Fiecare bila o trecem prin putina faina si o punem pe planseta infainata, sa nu se lipeasca. Atentie! Prunele nu le decongelam, trebuie sa lucram repede altfel daca se decongeleaza, se inmoaie si nu mai putem face nimic cu ele. Inainte de a ne apuca de galuste, punem apa cu putina sare si un strop de ulei la fiert. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem galustele si le lasam pana se ridica la suprafata. In timp ce galustele fierb, rumenim putin pesmetul in unt sau ulei, adaugam zahar si optional scortisoara. Scurgem galustele si le dam prin amestecul de pesmet cu zahar. V-am facut pofta? :) In toamna congelati si voi cateva prune si incercati reteta propusa de mine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune congelate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Criss 1

15.02.2011, 08:51

Multumesc Miuta.

adry88 1

04.07.2011, 15:59

anca16 1

28.11.2012, 19:59

chiar azi am facut si eu foarte buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piersicute
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si visine