Galuste cu prune congelate

de Criss in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 7069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii, fierti in coaja
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 15 prune congelate
  • pesmet
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune congelate:

Cartofii ii dam pe razatoarea mica, ii amestecam cu faina, oul, uleiul. Rezulta un aluat usor lipicios, pe care il intindem intr-o foaie dreptunghiulara la grosimea de 1 cm, pe planseta infainata. Taiem aluatul in patratele, pe fiecare patratica punem o pruna si unim colturile, apoi ii dam o forma de bila. Fiecare bila o trecem prin putina faina si o punem pe planseta infainata, sa nu se lipeasca. Atentie! Prunele nu le decongelam, trebuie sa lucram repede altfel daca se decongeleaza, se inmoaie si nu mai putem face nimic cu ele. Inainte de a ne apuca de galuste, punem apa cu putina sare si un strop de ulei la fiert. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem galustele si le lasam pana se ridica la suprafata. In timp ce galustele fierb, rumenim putin pesmetul in unt sau ulei, adaugam zahar si optional scortisoara. Scurgem galustele si le dam prin amestecul de pesmet cu zahar. V-am facut pofta? :) In toamna congelati si voi cateva prune si incercati reteta propusa de mine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune congelate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Criss 1

15.02.2011, 08:51

Multumesc Miuta.

adry88 1

04.07.2011, 15:59

anca16 1

28.11.2012, 19:59

chiar azi am facut si eu foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Gomboti ( galuste cu prune )