Gogosi pufoase si gustoase

de Zambareata in Dulciuri, 11 Dec 2011 | 5365 vizualizari

 

Am revenit cu alta reteta :D una foarte simpla dar care pentru mine e mai dificila uneori si o sa va spun si de ce :)) mie ori imi ies gogosile foarte bune(si nu ma laud:D)ori nici macar nu imi creste aluatul:))de data asta pot spune ca mi-au iesit bune deoarece fata mea ce mare nu mananca de obicei prajituri sau gogosi dar acum a mancat cateva ca m-am mirat si eu.
P:S:Ideea cu formele mi-a fost inspirata de gaby_d....Sa ne traiesti gaby:-*,Multumesc de inspiratie...inimioarele sunt pt tine :X
ma autocorectez-ideea cu formele mi-a fost inspirata de mena29....asa ca reteta ii este dedicata ei si in acelasi timp si lui gaby_d...sa traiti mena 29 si gaby_d ....
mena29 imi cer mii de scuze ca te-am confundat dar stiu ca esti fata buna si nu te superi,o sa ma revansez eu cumva pt greseala >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • un ou
  • 2 linguri smantana
  • 100 g unt
  • zahar dupa gust
  • 50 g drojdie proaspata
  • lapte pt framantat
  • un praf de sare   
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si gustoase:

Drojdia se pune cateva minute la dospit in putin lapte si putin zahar,se adauga peste faina,apoi se adauga si restul ingredientelor in afara de unt,se framanta aluatul foarte bine si la sfarsit se adauga untul topit si racit.


Dupa framantare se lasa aluatul acoperit la crescut 30 minute intr-un loc cald dupa care masa de lucru se presara cu faina se pune aluatul pe masa acoperit si se lasa inca o ora,ora jumate la crescut.


Se intinde aluatul din care se formeaza diferite forme,fiecare cum doreste.


Se prajeste in baie de ulei incins si se pudreaza cu zahar.Pofta Buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si gustoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

Zambareata 1

23.12.2011, 18:18

ma bucur foarte mult

LadyCrs 1

06.04.2012, 23:13

o inimioară vreau și eu!

cocolina 1

23.04.2012, 22:23

frumoase forme le-ai dat gogosilor imi plac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase