Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Dec 2016 | 2038 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 100 g Rama Maestro 70% grasime
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 albus de ou
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt;
  • pentru ornat:
  • coaja de portocala la borcan
  • suc de portocala
  • optional:
  • stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide:

 

Se freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se da la frigider o ora.

 Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde aluatul pe masa de lucru, presarata cu faina, in foaie potrivit de groasa si se taie cu forma de semiluna sau orice forma doriti.

Se ung fursecurile cu sucul lasat de coaja de portocala tinuta in zahar la borcan (sau le puteti unge cu suc de portocala) si se decoreaza cu coaja de portocala. Puteti pune si stafide sau nuci.

 Se asaza fursecurile intr-o tava cu foaie de copt si se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 15 minute sau pana devin aurii (se coc foarte repede daca este cuptorul bine incins). Eu am obtinut 2 tavi.

 Trebuie sa ramana albe spre auriu, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Sfat: se pot pudra cu zahar. Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.

  Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/fursecuri-semiluna-cu-portocala-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de vanilie cu gem de caise