Prajitura cu nuca si mar

de nadina73 in Dulciuri, 26 Iun 2010 | 20017 vizualizari

 

este grozava ti se topeste in gura si moale si pufoasa..........................si rapid de facut

 

INGREDIENTE

tava mare:

  • 5oua mari sau 6 mici
  • 225 g zahar
  • 300 g faina
  • 225 g nuca macinata
  • 150 ml ulei
  • putina sare
  • 1 1/2 praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 8 mere potrivite
  • 3 linguri de smantana
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si mar:

Se curata merele si se taie cubulete.


Ouale ,zaharul,praful de copt ,faina,nuca macinata se amesteca toate apoi se pune uleiul,sarea, scortisoara ,smantana si merele taiate


se amesteca bine va rezulta o compozitie mai groasa.


Se unge o tava se pune folie de aluminiu(asta e boala mea eu pun folie ,adrevarul e ca se lucreaza mai usor)se toarna compozitia si se pune la cuptor pentru 55-60 minute la 160 grade.


dupa ce se scoate din cuptor, asa calda, se rastoarna si se ia folia jos apoi se intoarce din nou iar dupa racire se pudreaza cu zahar praf


poza cu zahar pudra nu am deoarece nu am mai apucat sa pun.................pana s-a racit s-a si mancat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

lia maria 1

29.06.2010, 08:51

mai sa fie cum de mi-a scapat ? bunatate de praji ? cred ca-i dementiala pun furculitele si reteta la favorite pt mine

izulika 1

29.06.2010, 11:19

am ajuns si pe aici...arata foarte bine

feliciatimisoara 1

02.11.2013, 00:59

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi