Galetta cu prune

de mihasara in Prajituri, 25 Sep 2012 | 4013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • · foietaj
  • · 300 g prune
  • · 3 linguri zahar
  • · 1 zahar vanilat
  • · scortisoara
  • · 1 lingurita gris.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galetta cu prune:

Spalam prunele, indepartam coditele si samburii si le feliem. Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Presaram grisul peste aluat. Asezam feliile de prune. Presaram deasupra amestecul de zahar si scortisoara, apoi indoim marginile aluatului peste umplutura, presand usor aluatul. Ungem marginile cu galbenus de ou si presaram cu zahar tos sau zahar vanilat. Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem placinta timp de 20 minute, pana cand aluatul devine auriu, iar prunele incep sa isi lase siropul.


Cel mai bine este sa pregatiti aceasta delicioasa placinta cu aluatul descris mai jos, din pacate pe mine ma presa timpul si am ales varianta foietajului.


Ingrediente aluat:


5 g unt


50 g zahar pudra


1 galbenus de ou


125 g faina


2 linguri lapte


esenta de vanilie.


PREPARARE ALUAT:


Intr-un vas punem faina, zaharul, galbenusul de ou, esenta de vanilie si untul rece, taiat in cuburi mici.


Framantam bine, pana cand compozitia devine faramicioasa.Adaugam cele doua linguri de lapte si amestecam rapid.


Dam o forma rotunda aluatului si il punem la frigider pentru 2 ore.




TIPS-URI

1

Placinta cu prune se poate servi in stare calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galetta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sim0na 1

26.09.2012, 21:47

Cat de frumos arata!! Am salvat reteta!!

susu 1

27.09.2012, 13:46

minunata, mor dupa tartele cu fructe intregi sa le simti aroma, placinta americana

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:56

arata bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune