Prăjitură Negresă

de ionix in Prajituri, 9 Apr 2010 | 9005 vizualizari

 

reteta de negresa o am de la soacra… cu mici modificari :D

 

INGREDIENTE

  • o cana si ½ zahar
  • 5 oua
  • O cana cu varf de faina
  • ½ cana lapte
  • 6 linguri cu cacao
  • 200 g unt
  • O cana cu nuca tocata marunt
  • 1 plic praf de copt
  • O esenta de rom
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Negresă:

Se fierbe laptele impreuna cu zaharul, untul si 4 linguri cu cacao.


Lasi sa dea in clocot, timp in care zaharul se va topi. Dupa ce a dat in clocot se da la racit.


Din compozitia de lapte pui 20 de linguri intr-un bol si adaugi restul de 2 linguri cu cacao. Amestecul cu restul de cacao se da la racit si se va folosi la glazura.


Laptele racit, nu cel pt glazura, se pune intr-un bol mare si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine.



Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le turnam incet peste laptele cu galbenusuri.


Se amesteca de jos in sus si continuam sa amestecam asa adaugand faina cu praful de copt.


Dupa ce am incorporate si faina, punem nucile si romul amestecand tot de jos in sus.


Intr-o tava punem hartie de copt si turnam compozitia.


Se da la cuptorul incins la foc mediu timp de 20-25 de min. se face testul cu scobitoare inainte de a scoate prajitura.


Se lasa un pic la racit si apoi turnam glazura.


Dam la rece cateva ore si apoi ornam cu frisca.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am taiat nucile si nu le-am macinat pt ca mi-am dorit sa iasa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Negresă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

13.04.2010, 18:46

pai si ce o mai tii, doneaz-o ca tu am inteles ca nu poti acum!
hai ca dau la schimb o felie de tort de la mine peste 2 saptamani face fata mica un an si iar o pun de un tort.Caut pe aici sa vad ce ide de creme mai adun.

ionix 1

14.04.2010, 21:29

iar o pui de tort? ehe, harnicuta ca o albinuta esti... am donat-o mamei, nu mai am

silvi0ara 1

15.04.2010, 12:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate