Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

de Sidy in Pui, 18 Sep 2012 | 14813 vizualizari

 

Clatitele pot fi atat dulci("crepes"), cat si sarate("galette"), iar umpluturile variaza de la cele mai simple, pana la combinatii spectaculoase.
Original, clatitele se serveau cu cidru, ulterior a aparut cea mai spectaculoasa forma de prezentare a clatitelor" crepes Suzette" (clatite flambate in lichior si suc de portocale).
Dar eu voi prepara galette...Reteta pe care o voi prezenta este a unor clatite fine si aerate , iar secretul lor consta in utilizarea apei minerale...

 

INGREDIENTE

- pentru clatite :

  • 2 oua
  • 700 ml apa minerala
  • 250 g faina alba
  • sare
  • piper
  • oregano

-pentru umplutura:

  • 1 piept de pui dezosat si fara pielite
  • 400 g ciuperci
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • chilli

-pentru sosul de capere:

  • 100 g capere murate
  • 50 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 150 ml iaurt
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • oregano
  • sare
  • piper

-pentru gratinare:

  • 100 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt:

Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen. Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire.


Se coc apoi clatitele in tigaia Fissler, punand la inceput doi stropi de ulei in ea, o lasam sa se incalzeasca si apoi punem cu un polonic mic aluatul in tigaie.Coacem la foc mediu pe ambele parti, clatitele, apoi se aseaza pe un platou una peste alta, pe un platou.Alt ulei nu este necesar sa adaugam.


Preparam umplutura: feliile de piept le punem intr-un blender impreuna cu usturoiul si patrunjelul verde. Avem grija sa nu mixam trea mult sa nu se faca pasta ci sa ramana bucatele mari cat bobul de mazare.


Mixam si ciupercile apoi punem pieptul si ciupercile intr-un bol, adaugam ouale, pesmetul si condimentele.


Amestecam bine sa se omogenizeze si lasam vreo 10-15 minute la rece sa se intrepatrunda aromele.


Apoi cu o lingura luam din compozitie si umplem clatitele, le impachetam ca pe sarmale si le punem intr-un vas termorezistent , uns cu unt si presarat cu pesmet.


Smantana cu oul pentru gratinat, le batem bine , adaugam laptele si sarea si rasturnam compozitia peste clatite.


Deasupra radem cascavalul.


Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 45 de minute aproximativ , pina se face o crusta frumoasa aramie, deasupra.


Jumatate din capere le punem in blender( dupa ce le-am limpezit de otet), impreuna cu cascavalul, patrunjelul , usturoiul si 2 linguri de smantana. Mixam bine de tot, apoi adaugam restul de smantana, iaurt si condimente.


Cealalta jumatate de capere le punem intregi in sos.


Servim galettele cu sos deasupra, asa fierbinti.


Rezultat garantat si satisfactie maxima! Sunt convinsa ca o veti repeta , pentru ca sunt prea bune...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

bianca92 1

25.10.2013, 11:17

Consistente si gustoase

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 09:50

apetisante

Panacris 1

12.03.2015, 08:53

Super! Direct la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ciuperci