Orez integral cu gaina, in vas de lut

de ANCA in Pui, 25 Apr 2010 | 7725 vizualizari

 

In ultimul timp,folosesc tot mai des vasele de lut si yenna la cuptor, mancarurile ies delicioase! Acest vas il am din Grecia si este pentru 2 portii.

 

INGREDIENTE

  • 125 g orez integral
  • un piept de gaina
  • o ceapa
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei rosu
  • o lingura untura de pasare
  • o legatura patrunjel proaspat
  • 2-3 linguri de vin alb sec
  • cimbru
  • curry
  • sare
  • piper mozaic proaspat rasnit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez integral cu gaina, in vas de lut:

In vasul de lut se pune orezul integral (am folosit Uncle Ben's, o punguta, ideal pentru fix 2 portii), ceapa, ardeiul, tocate marunt si usturoiul verde rondele, inclusiv cozile verzi. Se stropesc toate cu putin vin alb sec.


Carnea se taie cubulete si se fierbe pana este aproape gata, eu am fiert-o 40 minute, fiind gaina de la tara, deci mai tare.. apoi adauga carnea, optional o lingura de untura de pasare pentru un plus de gust si se acopera cu supa obtinuta la fierberea carnii.


Se condimenteaza cu cimbru, piper mozaic proaspat rasnit, putin curry si sare, apoi se pune la cuptor pana cand orezul este gata.


Se presara patrunjel tocat de-asupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Orezul se controleaza periodic sa aiba putina zeama, inclusiv cand este aproape gata, caci el va mai trage din sos si cand se opreste focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez integral cu gaina, in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ANCA 1

27.04.2010, 11:57

anomisana 1

02.06.2010, 19:16

Am primit si eu in dar un vas de lut (pe care mi-l doream foarte mult), cu instructiunea ca atunci cand il voi folosi sa-l tin in apa rece. Am facut acest lucru, dupa care am preparat niste pui cu legume. Problema a aparut in momentul in care ne-am asezat la masa, cand am constatat ca mancarea are gust de pamant. Va rog sa-mi spuneti unde am gresit. Sunt disperata, si imi doresc sa folosesc acest vas. Este din acela ca o tava, cu capac. Va multumesc.

ANCA 1

03.06.2010, 12:21

vasele bune nu se mai pregatesc inainte nicicum, sunt din lut, si sunt deja arse si pregatite ptr a fi folosite direct la cuptor, plus ca-s f grele, cu peretii grosi!...eu nu l-am pus in apa rece niciodata, este autentic de la Horezu cel mare, si mai am 2 mai mici din Grecia, nici p-alea nu le tin in apa, se comporta excelent si nu schimba gustul mancarii.. parerea mea este ca vasul tau e slab calitativ.. imi pare rau ca nu a iesit mancarea gustoasa cum ar fi trebuit..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pipote de pui si inimi