Galette cu prune

de ianculubita in Prajituri, 30 Noi 2011 | 2291 vizualizari

 

Aceasta prajitura este mai pe romaneste o tarta cu prune;nu este de post dar poate fi transformata in reteta de post inlocuind untul cu margarina

 

INGREDIENTE

  • 250 g aluat de foietaj
  • 500 g prune
  • 150 g zahar
  • 2 linguri migdale macinate
  • 1 lingura scortisoara
  • 30 g miez de nuca taiat cu cutitul
  • 2 linguri unt cubulete
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 cana cu frisca(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galette cu prune:

O forma rotunda o tapetezi cu hartie de copt, pui aluatul in interior lasand marginile in exterior;


Intr-un castron pui prunele taiate, zahar, migdale, scortisoara si nuca; Acest amestec il pui in mijlocul aluatului, cubuletele de unt deasupra, iar marginile aluatului le rasucesti spre interior, astfel incat sa rezulte o bordura in jurul prunelor; Ungi cu ou, presari zahar si dai forma la cuptor 25 minute, pana se rumeneste si umplutura bolboroseste;


Lasi sa se raceasca foarte bine apoi servesti taiata in triunghiuri cu frisca deasupra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

30.11.2011, 20:08

ce-mi placeeeee

RuxyRux 1

30.11.2011, 20:13

Grozavaaa!!!!!!!! O prajitura delicioasa!

Cris2711 1

30.11.2011, 23:16

ce bunatate de prajitura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune