Galuste cu gem de prune_Lumia

de ralu_ca in Prajituri, 23 Ian 2013 | 4750 vizualizari

 

Sora mea este mentorul meu...de la ea am invatat sa le prepar si sunt foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi potriviti
  • 6 linguri gris
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri zahar pudra
  • putina sare
  • esenta rom, portocala
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • pesmet
  • scortisoara
  • ulei
  • gem de prune
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu gem de prune_Lumia:

Pentru inceput se curata cartofii, dupa care se pun la fiert intr-o oala. Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se paseaza ca pentru piure. Se lasa sa se raceasca.


Cartofii pasati se amesteca cu zaharul, esentele, vanilia, coaja de lamaie, un praf sare, gris si la final adaugam faina. Daca se lipeste foarte tare, mai adaugati putina faina. Dupa ce s-a obtinut compozitia, se face cate un cocolos, il presam si in interior punem cate o lingurita de gem ( ca in fotografiile atasate ).


Intr-o alta cratita punem apa sa fiarba in clocot si adaugam "mingiutele" formate. Le lasam sa fiarba pana cand acestea se ridica la suprafata ( cateva minute ). Le scoatem si le lasam sa se racoreasca.


Dupa aceea, intr-o tigaie la foc amestecam ulei, pesmet si scortisoara pana devine omogen si incepem sa rostogolim fiecare galusca in compozitie.


Se aseaza pe platou, si sunt foarte gustoase pentru a fi servite!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu gem de prune_Lumia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

23.01.2013, 22:21

diana_k 1

24.01.2013, 08:12

bune, bune

adry88 1

24.01.2013, 09:29

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars