Prajitura cu ness si blat cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Oct 2009 | 28631 vizualizari

 

INGREDIENTE

        blat:
  • 3oua
  • 6-7 linguri zahar
  • 50ml apa
  • 50gr ciocolata rasa
  • 5-6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf copt
  • un varf cutit sare
       crema:
  • 175gr unt
  • 100ml frisca vegetala
  • 2oua
  • 3-4linguri zahar
  • 3plicuri ness
  • 3linguri apa fierbinte
       glazura:
  • 50gr ciocolata lapte
  • 50gr unt
  • 50gr frisca
      sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness si blat cu ciocolata:

Blatul:


-separati albusurile de galbenus

-galbenusurile le mixati aproximativ 10-15minute impreuna cu apa calduta, sarea si zaharul

-albusurile le mixati spuma

-in amestecul de galbenusuri adaugati faina si cacaoa cernute impreuna cu praful de copt apoi ciocolata rasa

-puneti apoi jumatate din cantitatea de albus si amestecati bine,apoi adaugati si restul amestecand usor, fara a scoate total aerul din albusuri

-turnati intr-o tava tapetata cu ulei si faina(tava de 16/22)si coaceti la foc potrivit 25-30min


Crema:


-mixati ouale 10 minute impreuna cu zaharul, pe baie de abur

-raciti

-adaugati 100ml frisca vegetala si mixati pana la ingrosare

-in amestec adaugati untul frecat spuma si nesul diluat in apa fierbinte si racit

-amestecati usor

-(iese o crema delicioasa!)



Taiati blatul in doua. Insiropati primul blat cu sirop de zahar ars, intindeti crema ,asezati celalat blat si dati pt o ora la frigider apoi portionati si preparati glazura, topind ingredientele intr-un ibric si ornati.



E grozava rece, de la frigider :)


Siropul de zahar ars: ardeti doua linguri zahar pana ce devine auriu, apoi stingeti cu 150ml apa ,adaugati inca 2 linguri zahar si mai fierbeti 5 minute, raciti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si blat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_duceag 1

25.12.2009, 22:07

e buna Michelle.
Sarbatori fericite!

adry88 1

17.01.2013, 09:25

super bun

reisnaor_2006 1

14.01.2015, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Craciun