Prajitura cu ness si blat cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Oct 2009 | 29650 vizualizari

 

INGREDIENTE

        blat:
  • 3oua
  • 6-7 linguri zahar
  • 50ml apa
  • 50gr ciocolata rasa
  • 5-6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf copt
  • un varf cutit sare
       crema:
  • 175gr unt
  • 100ml frisca vegetala
  • 2oua
  • 3-4linguri zahar
  • 3plicuri ness
  • 3linguri apa fierbinte
       glazura:
  • 50gr ciocolata lapte
  • 50gr unt
  • 50gr frisca
      sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness si blat cu ciocolata:

Blatul:


-separati albusurile de galbenus

-galbenusurile le mixati aproximativ 10-15minute impreuna cu apa calduta, sarea si zaharul

-albusurile le mixati spuma

-in amestecul de galbenusuri adaugati faina si cacaoa cernute impreuna cu praful de copt apoi ciocolata rasa

-puneti apoi jumatate din cantitatea de albus si amestecati bine,apoi adaugati si restul amestecand usor, fara a scoate total aerul din albusuri

-turnati intr-o tava tapetata cu ulei si faina(tava de 16/22)si coaceti la foc potrivit 25-30min


Crema:


-mixati ouale 10 minute impreuna cu zaharul, pe baie de abur

-raciti

-adaugati 100ml frisca vegetala si mixati pana la ingrosare

-in amestec adaugati untul frecat spuma si nesul diluat in apa fierbinte si racit

-amestecati usor

-(iese o crema delicioasa!)



Taiati blatul in doua. Insiropati primul blat cu sirop de zahar ars, intindeti crema ,asezati celalat blat si dati pt o ora la frigider apoi portionati si preparati glazura, topind ingredientele intr-un ibric si ornati.



E grozava rece, de la frigider :)


Siropul de zahar ars: ardeti doua linguri zahar pana ce devine auriu, apoi stingeti cu 150ml apa ,adaugati inca 2 linguri zahar si mai fierbeti 5 minute, raciti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si blat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_duceag 1

25.12.2009, 22:07

e buna Michelle.
Sarbatori fericite!

adry88 1

17.01.2013, 09:25

super bun

reisnaor_2006 1

14.01.2015, 11:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu ciocolata