Galuste cu mere

de Patricia Iordache in Mancare copii, 27 Feb 2013 | 7854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 mere;
  • - 1 ou;
  • - 1 lingurita scortisoara;
  • - 2 linguri apa;
  • - sare;
  • - faina cat cuprinde (aproximativ 200-300 gr);
  • - 2 linguri unt;
  • - 2 linguri zahar;
  • - 3 linguri pesmet.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu mere:

Curatam merele de coaja, cotor si le taiem cubulete mici. Le amestecam cu oul, apa, scortisoara, sarea si faina cat cuprinde (eu am pus cam 200-300 g). Faina e bine sa o puneti treptat pana obtineti un aluat bun pentru modelat bilute de marimea unei nuci.



Se pune apa cu sare la fiert si se adauga galustele modelate, 10-15 minute, la foc mic, acoperite cu capacul inclinat.



Topim untul, adaugam pesmetul, zaharul si amestecam sa nu se arda.



Scoatem cu grija galustele fierte, le lasam la scurs (atentie! sa nu se lipeasca intre ele!) si le trecem prin amestecul de pesmet si zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

27.02.2013, 11:05

MotanLaOale 1

27.02.2013, 14:15

AnyCostescu 1

28.02.2013, 12:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
French toast crocant