Galuste cu prune

de mena29 in Dulciuri, 1 Sep 2010 | 7977 vizualizari

 

Am facut pentru prima data aceasta reteta si va spun ca atunci cand mi-a dat-o soacra mea nu am fost foarte sigura de ce va iesi dar mi-am zis sa incerc si a meritat.

 

INGREDIENTE

  • 1kg prune;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 1 cana malai;
  • 1 cana gris;
  • 1 cana faina;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 2 pachete biscuiti petit beurre(400 g);
  • zahar tos;
  • 200g unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Prima data spalam prunele si le scoatem samburii dupa care le vom opari pret de 2 minute intr-un litru de apa in care am adaugat 1 lingurita de scortisoara si 3 linguri de zahar .


Vom folosi aceeasi cana pentru a masura atat ingredientele cat si apa.Punem 7 cani de apa si sarea sa fiarba.Amestecam cele trei ingredient,faina malaiul si grisul iar cand apa da in clocot adaugam treptat aceasta compozitie amestecand energic sa nu se faca cocoloase.Fierbem cam 20 minute timp in care amestecam sa nu se prinda pe fundul cratitei.Oprim focul si pana ne pregatim pesmetul lasam cam 5-10 minute sa se raceasca usor acest aluat.


Pentru pesmet zdrobim bine biscuitii cu un sucitor sau ii putem da prin masina de tocat.Topim untul intr-o tigaie si adaugam biscuitii bine zdrobiti si-i prajim putin pe foc atat cat ne place dupa care jumatate il punem intr-o tava mai mare de la aragaz in care o sa punem galustele ,va asigur ca acest pesmet e mult mai aromat si mai gustos decat acela din paine.


Intre timp s-a mai racit aluatul si cu mainile umezite in apa rece incepem sa modelam bilute de marime potrivita in care introducem cate o pruna.Mie mi-au iesit vreo 35-38.Asezam toate galustele pe patul de pesmet si le acoperim cu pesmetul ramas.Deasupra presaram zahar tos atat cat vrem.Le putem servi si cu dulceata daca vrem.Ies foarte gustoase si mai moi decat cele cu cartofi.Pofta buna va doresc si va poftesc pe toate la o portie ca mi-au iesit foarte multe.

 

TIPS-URI

1

Am adaugat scortisoara in apa in care am oparit prunele pentru a le da o aroma deosebita.Nu lasam prunele mult in apa clocotita pentru a nu se inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

nadina73 1

02.10.2010, 02:38

nimic nou si aicilenevesti ce faci?hai pune retete nu fi lenesa,um te-am invatat eu

mena29 1

06.12.2010, 16:12

Bya Ralu 1

22.03.2013, 01:20

imi place reteta ta!arata foarte fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Galusti cu prune