Spalam prunele, scoatem samburii, le asezam intr-un castron si le presaram cu zahar tos.Intr-o cratita punem pesmetul ,lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare mai inchisa,punem zaharul si omogenizam.spalam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert pana ce se inmoaie,ii scoatem,ii scurgem de apa,curatam de coaja si ii radem pe razatoarea cu ochiuri mici.Adaugam un ou, sare, faina si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.
Luam o lingura din compozitia de cartofi, o punem in palma, in mijloc punem o jumatate de pruna si formam o galusca.
Intr-o cratita punem apa cu sare, si punem galustele cand apa fierbe. Cand galustele incep sa se ridice la suprafata, inseamna ca sunt fierte. Le scoatem pe o farfurie la scurs si le dam prin pesmet cu zahar.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro
21
APR
2018 |
![]() |