Galuste cu prune

de Ubulika in Dulciuri, 13 Noi 2011 | 2278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi
  • 300g faina
  • 1 ou
  • Sare
  • 500g prune
  • 10 linguri pesmet
  • Zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Spalam prunele, scoatem samburii, le asezam intr-un castron si le presaram cu zahar tos.Intr-o cratita punem pesmetul ,lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare mai inchisa,punem zaharul si omogenizam.spalam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert pana ce se inmoaie,ii scoatem,ii scurgem de apa,curatam de coaja si ii radem pe razatoarea cu ochiuri mici.Adaugam un ou, sare, faina si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.


Luam o lingura din compozitia de cartofi, o punem in palma, in mijloc punem o jumatate de pruna si formam o galusca.

Intr-o cratita punem apa cu sare, si punem galustele cand apa fierbe. Cand galustele incep sa se ridice la suprafata, inseamna ca sunt fierte. Le scoatem pe o farfurie la scurs si le dam prin pesmet cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ubulika 1

20.11.2011, 10:49

Multumesc frumos tuturor pt urari

RuxyRux 1

20.11.2011, 10:55

La Multi Ani cu sanatate!!!

Ubulika 1

20.11.2011, 10:59

multzuuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune din aluat cu gris