Galuste cu prune

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 16 Iun 2012 | 3581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar
  • 2-3 lingurite ulei
  • 1 kg prune
  • scortisoara
  • unt
  • 12 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se piseaza ca un piure.

Se framanata aluatul, nu prea tare, din cartofii pisati,praful de sare,uleiul si faina cat cuprinde.

Prunele se spala,se desfac pe jumatate.

Din aluat se iau bucati cat o pruna si fiecare jumatate de pruna se imbraca in aluat si se rotunjeste cu mana.

Se fierb prunele invelite in aluat in apa clocotita cu putina sare,la foc mic.

Separat se incinge ulei si se rumeneste pesmetul si se adauga scortisoara si putin zahar.

Galustele cand sun fierte se scot din apa si se tavalesc prin pesmetul fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Cris2711 1

17.06.2012, 13:35

le ador,super prezentarea

Alina26 1

21.12.2013, 11:54

ce bun!!!!

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 15:29

grozave galustele

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu prune si gris