Galuste cu prune

de Geanina87 in Dulciuri, 31 Iul 2014 | 2252 vizualizari

 

Si pentru ca piata e plina de prune, m-am gandit sa fac si eu pentru prima data galuste cu prune. Stiu ca in reteta clasica se pun cartofi, insa eu am descoperit reteta aceasta fara cartofi de pe Bucataresele Vesele. Am fost super incantata de rezultat.Va recomand si voua aceste galuste minunate care se fac rapid si tot la fel de rapid dispar din farfurie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu apa
  • 50 g unt
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 4 prune
  • unt
  • pesmet
  • 3-4 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Punem apa la fiert impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina amestecand rapid (ca la aluatul de eclere). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.Dupa ce s-a racit de tot,adaugam oul si framantam pana se omogenizeaza. Punem putina faina pe blatul de lucru si rulam aluatul ca in imagine,dupa care il impartim in 8 bucati. Intindem fiecare bucata, punem in mijloc jumatate de pruna si inchidem dand forma unei bile.


Intre timp punem apa cu sare la fiert,si cand clocoteste punem galustele.Cand sunt gata ele se vor ridica la suprafata.Le rostogolim prin pesmet prajit in putin unt si amestecat cu 3-4 linghuri de zahar.


Sunt bune atat calde cat si reci!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

01.08.2014, 23:43

Panacris 1

13.08.2014, 19:14

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 17:44

sunt delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gomboti (galuste) cu prune