Galuste cu prune

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 1 Aug 2014 | 2377 vizualizari

 

O reteta pe care o facea mamaia mea draga.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de apa
  • prune
  • un pahar de zahar
  • un pahar de faina de porumb
  • un pahar de faina alba
  • un pahar de gris
  • putina sare
  • 1 zahar vanilat
  • Ptr. galuste cand sunt gata:
  • pesmet
  • putin ulei
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Curatam prunele si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le presaram cu zahar.


Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert impreuna cu toate ingredientele de mai sus si amestecam cu un tel pana se ingroasa avand grija sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand compozitia este gata cu o lingura luam din compozitie si punem in palma, in mijloc asezam jumatatea de pruna si facem o bila mai mare pe care o dam prin pesmetul calit putin intr-o tigaie impreuna cu zaharul.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Foarte bune si pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

reisnaor_2006 1

02.08.2014, 01:07

va multumesc

Panacris 1

13.08.2014, 19:05

Exact pe gustul meu!

reisnaor_2006 1

14.08.2014, 23:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Galuste (gomboti) cu caise