Galuste cu prune

de dantes in Dulciuri, 23 Sep 2014 | 2843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg. cartofi
  • 500 g prune
  • 250 g pesmet
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 30 g scortisoara macinata
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se dau prin razatoarea mica,se amesteca cu faina un varf de cutit de sare si se framanta bine apoi se intinde cu facaletul pe o planseta intr-o foaie de circa 1 centimetru si se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar.

Prunele se spala se scot samburii si se presara zahar daca nu sunt destul de dulci,Se aseaza prunele pe fiecare cerc si se invelesc bine cu aluatul, trebuie sa avem grija sa fie bine sigilate.In apa care clocoteste punem galustele sa fiarba pana se ridica la suprafata.

Punem pesmetul intr-o cratita si il calim pana devine auriu apoi il amestecam cu scortisoara si zahar.Se dau apoi galustele prin pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune din aluat cu gris