Galuste cu prune

de mihasara in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 1306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 1 praf sare
  • 0.5kg prune
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50 gr unt
  • 150 gr pesmet
  • 100 gr zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:


  1. Intr-o tigaie incapatoare incingem untul dupa care adaugam pesmetul.

  2. Il lasam sa se rumeneasca amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.

  3. Luam de pe foc si adaugam zahar, zahar vanilat si scortisoara.

  4. Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si cat sunt inca fierbinti ii pasam.

  5. Adaugam faina, sarea, grisul, putina scortisoara, 1 plic de zahar vanilat plus oul si amestecam pana obtinem un aluat lipicios.

  6. Scoatem samburii prunelor taindu-le doar pana la jumatate si in locul samburilor adaugan zahar brun amestecat cu scortisoara.

  7. Cu mainile "unse" cu faina, luam o bucata de aluat o modelam in forma de biluta si apoi asezam pruna in mijlocul ei.

  8. Strangem usor la capat ca sa se lipeasca bine aluatul.

  9. Modelam din nou usor cu palmele ca sa ii dam forma rotunda.

  10. Punem apa la fiert cu un praf de sare.

  11. Scufundam galustele in apa.

  12. Cand s-au ridicat deasupra sunt gata.

  13. Scoatem galustele din apa cu ajutorul unei palete si le dam prin pesmet cat sunt fiebinti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

T I M E A 1

15.10.2015, 22:46

mihasara 1

16.10.2015, 08:44

Va multumesc!

Andra_Constantinescu 1

17.10.2015, 09:01

Tare bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune