Galuste cu prune din aluat cu cartofi

de Ela68 in Prajituri, 13 Mar 2013 | 24072 vizualizari

 

Aceasta reteta a Silviei Jurcovan o fac de ani de zile si niciodata n-am dat gres cu ea. Tot in aceasta carte de bucate am vazut si alte compozitii, din aluat cu gris, aluat oparit sau cu branza de vaci. Cred ca voi incerca si reteta cu aluat cu gris care este destul de laudata de multe culinarese.
De obicei fac reteta cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi
  • sare, 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • 1/4 kg prune
  • 50 gr unt
  • 50 gr pesmet
  • 100 gr zahar
  • scortisoara
  • vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune din aluat cu cartofi:

Cartofii se spala si se fierb in coaja.

Se rad pe razatoarea cu gauri mici sau se paseaza cu strivitorul de catorfi, amestecandu-se apoi cu uleiul. Dupa ce s-au racit, se adauga oul si faina.

Rezulta o compozitie din care ies aprox. 12 bucati.

Eu am taiat prunele in doua fiindca erau foarte mari. Se presara cu zahar si scortisoara.

Se aduna aluatul in jurul prunei, formandu-se o bila.

O cratita de 4 litri se umple mai mult de jumatate cu apa in care se pune 1/2 lingurita de sare. Cand fierbe, se pun toate galustele, apoi se trece cu spumiera pe sub ele, ca sa se desprinda de cratita. Se lasa sa fiarba la foc mic in jur de 15 minute, apoi se mai lasa 15 min acoperite cu un capac.

Intr-o tigaie se pune untul la topit.

Apoi se adauga pesmetul si se lasa la rumenit. Galustele se scot cu spumiera, se scurg bine si se trec prin pesmetul prajit, la care am adaugat zahar si scortisoara.


Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune din aluat cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune