Galuste de cartofi cu pesmet si pulpe de pui

de Crista_Luca in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2010 | 3879 vizualizari

 

este o reteta by miha .... careia ii multumesc ...dar cu putine imbunatatiri :D

 

INGREDIENTE

Galustele:

  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr faina
  • sare si piper
  • o lingura amidon
  • o felie paine
  • pesmet

Pulpele :

  • 4 pulpe intregi
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei usturoi
  • delikat pt pui
  • boia dulce
  • 50 ml apa
  • 100 ml vin  alb demisec
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de cartofi cu pesmet si pulpe de pui:

Se prepara galustele : se pun cartofii cu coaja la fert in apa cu sare. Painea se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon in putin unt. Dupa ce cartofii au fiert se trec sub un jet de apa rece si se curata., se preseaza si se lasa la racit. Cand sunt reci, se adauga oul, sare si piper si untul moale., se amesteca bine, dupa care se adauga si faina cu amidonul, si se obtine un aluat pufos si lipicios. Daca e prea moale se mai adauga faina.


Cu mana umeda se formeaza bilute din aluat si la mijloc se pune cate un cubulet de paine prajita. Se pun la fiert in apa cu sare , cam 10-15 min, pana se ridica la suprafata. Se scot din apa cu o paleta cu gauri.


Se pune putin unt intr-o tigaie de teflon si cand s-a topit se adauga pesmetul la prajit, se mesteca din cand in cand sa nu se arda. Cand capata o culoare maronie se adauga galustele si se amesteca usor sa nu se sfarme, si sa se prinda de ele pesmetul . Se pun pe o farfure pana la servire.


Pulpele: se spala bine, dupa care se condimenteaza cu delikat ,si boia. Intre timp se tcurata cepele, se taie julien, usturoiul se curata si el si se taie cubulete mici si se adauga peste pulpe, si se amesteca bine.


Pulpele, cu toata compozitia lor se pun intr-o tava unsa cu unt, se adauga apa cu vinul si se pun la cuptor, pana se rumesc usor deasupra.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de cartofi cu pesmet si pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

nadina73 1

10.10.2010, 17:50

am furat si de aici si las 5f

burdulea56 1

10.10.2010, 21:13

Si mie, si mie, tare sunt apetisante!

Crista_Luca 1

11.10.2010, 07:14

multumesc nadina..ia linistita, nu fura , multumesc burdulea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu usturoi si oregano