Galuste pe pat de capsuni

de diana_k in Prajituri, 21 Ian 2013 | 2607 vizualizari

 

Un desert foarte delicios, galuste din aluat dospit pe jeleu de capsuni
merg foarte bine si cu fructe de padure sau zmeura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • 80g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml. lapte cald
  • 50g drojdie proaspătă
  • 2 galbenusuri de ou
  • 50g untmoale
  • Pentru jeleu:
  • 500g capsuni
  • 150g zahar
  • 2 lingurite amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste pe pat de capsuni:

Se pregateste jeleul: capsunile se amesteca cu zaharul si se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba se da deoparte, se paseaza putin capsunile, se adauga amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca bine si se toarna jeleul obtinut in vasul pregatit pentru cuptor.

Pentru galuste se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Se lasa la dospit aproximativ 10 minute, pana isi mareste volumul.
Intr-un lighenus se cerne faina, se pune drojdia dospita, zaharul, praful de zare, galbenusurile de ou si untul moale. Se framanta un aluat si se lasa la crescut o ora.

Se imparte aluatul in 16 bile ( putin mai mari decat un ou) si se aseaza peste capsuni lasand distanta intre ele.

Se acopera cu folie de naylon si se lasa la crescut 30 de minute, se ung cu ou si se coc timp de 35-40 de minute la 180grade C. Se servesc galustele presarate cu zahar pudra alaturi de sosul de capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste pe pat de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Cris2711 1

22.01.2013, 20:57

ce delicios arata

Sim0na 1

22.01.2013, 22:01

imi ploua in gura...

Miranda_Erika 1

04.02.2013, 21:35

felicitari !!!!!!!!!!!! abia astept sa vina sezonul capsunilor...arata super bine si sunt sigura ca gustul e pe masura !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L