Galusti cu gem

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 9000 vizualizari

 

De fapt ele sunt cu prune,dar mie imi plac cu gem,fac si cu prune,toamna,dar le prefer pe astea cu gem de prune.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • cca 250 g faina
  • pesmet
  • cca 200 g zahar
  • scortiosoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu gem:

Cartofii se fierb si se lasa la racit.Se curata de coaja si se paseaza (sau dau la masina de tocat).Se adauga cele 2 oua,praful de sare si faina,se omogenizeaza bine.


Ne ungem pe maini cu ulei,sa nu se lipeasca coca de maini.Se formeaza guguloaie rotunde se aplatizeaza,la mijloc se pune gem apoi se formeaza din nou ca o gogosica.Punem la fiert apa intr-o cratita si introducem galustile in apa fiarta,cand se ridica la suprafata sunt gata.


Pesmetul cu zaharul si scortisoara le pregatim intr-o tava in care am pus putin ulei si le ''calim'' pe foc mic.


Cand galustile sunt gata se scot in tava cu pesmet si se tavalesc prin el.


Sunt bune si calde si reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ubulika 1

20.01.2013, 18:56

Alinutza80 1

22.01.2013, 18:32

Sol 1

08.08.2013, 20:00

O idee buna,tot mi-a mai ramas ceva gem de prune din anii trecuti si nu stiam ce sa fac cu el,in afara ce clatite...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc, la tava

de Ina 7

ieri la 23:46

Medalioane de porc cu lamiie

ieri la 15:36

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere taiate sferturi