Galusti cu gem

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 7709 vizualizari

 

De fapt ele sunt cu prune,dar mie imi plac cu gem,fac si cu prune,toamna,dar le prefer pe astea cu gem de prune.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • cca 250 g faina
  • pesmet
  • cca 200 g zahar
  • scortiosoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu gem:

Cartofii se fierb si se lasa la racit.Se curata de coaja si se paseaza (sau dau la masina de tocat).Se adauga cele 2 oua,praful de sare si faina,se omogenizeaza bine.


Ne ungem pe maini cu ulei,sa nu se lipeasca coca de maini.Se formeaza guguloaie rotunde se aplatizeaza,la mijloc se pune gem apoi se formeaza din nou ca o gogosica.Punem la fiert apa intr-o cratita si introducem galustile in apa fiarta,cand se ridica la suprafata sunt gata.


Pesmetul cu zaharul si scortisoara le pregatim intr-o tava in care am pus putin ulei si le ''calim'' pe foc mic.


Cand galustile sunt gata se scot in tava cu pesmet si se tavalesc prin el.


Sunt bune si calde si reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ubulika 1

20.01.2013, 18:56

Alinutza80 1

22.01.2013, 18:32

Sol 1

08.08.2013, 20:00

O idee buna,tot mi-a mai ramas ceva gem de prune din anii trecuti si nu stiam ce sa fac cu el,in afara ce clatite...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat