Galusti cu gem

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 7541 vizualizari

 

De fapt ele sunt cu prune,dar mie imi plac cu gem,fac si cu prune,toamna,dar le prefer pe astea cu gem de prune.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • cca 250 g faina
  • pesmet
  • cca 200 g zahar
  • scortiosoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu gem:

Cartofii se fierb si se lasa la racit.Se curata de coaja si se paseaza (sau dau la masina de tocat).Se adauga cele 2 oua,praful de sare si faina,se omogenizeaza bine.

Ne ungem pe maini cu ulei,sa nu se lipeasca coca de maini.Se formeaza guguloaie rotunde se aplatizeaza,la mijloc se pune gem apoi se formeaza din nou ca o gogosica.Punem la fiert apa intr-o cratita si introducem galustile in apa fiarta,cand se ridica la suprafata sunt gata.

Pesmetul cu zaharul si scortisoara le pregatim intr-o tava in care am pus putin ulei si le ''calim'' pe foc mic.

Cand galustile sunt gata se scot in tava cu pesmet si se tavalesc prin el.

Sunt bune si calde si reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Galusti cu gem-0
Galusti cu gem-1
Galusti cu gem-2
Galusti cu gem-3
Galusti cu gem-4
Galusti cu gem-5
Galusti cu gem-6
Galusti cu gem-7

COMENTARII (14)

Ubulika

Ubulika 1

20.01.2013, 18:56

Alinutza80

Alinutza80 1

22.01.2013, 18:32

Sol

Sol 1

08.08.2013, 20:00

O idee buna,tot mi-a mai ramas ceva gem de prune din anii trecuti si nu stiam ce sa fac cu el,in afara ce clatite...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!