Garnitura de cartofi frantuzesti

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2014 | 26943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 ml smantana
  • 6 oua
  • 150 g cascaval
  • sare si piper dupa gust
  • unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi frantuzesti:

Cartofii se pun la fiert in apa rece la care adaugam si o lingurita cu sare si se fierb in coaja. Ouale se pun si ele la fiert. Cand sunt fierti, cartofii se scurg de apa se curata si se lasa la racit. Ouale fierte se curata si se pun deoparte pana se racesc. Ungem din abundenta cu unt o tava si incepem sa aranjam straturile de cartofi si oua. Primul strat va fi de cartofi care se taie rondele, deasupra punem un rand de oua care si ele vor fi taiate felii rotunde, iar deasupra punem smantana. Presaram cu sare si piper si incepem un alt strat cu cartofi, oua, smantana. Se continua pana terminam ingredientele si ultimul strat sa fie unul de smantana peste care se presara cascavalul ras. Vasul cu cartofii frantuzesti se introduce la cuptor si ii lasam pana stratul de deasupra se rumeneste frumos.

Se scoate vasul din cuptor si se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

merisor 1

22.02.2014, 19:49

Buuuni!

Rocsi 1

22.02.2014, 20:53

Yamiii ce bunatate

Teo 1

23.02.2014, 21:47

cat sunt cde gustosi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de spanac cu somon