Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia

de Valclaudia in Porc, 2 Dec 2014 | 1339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac potrivit
  • 1 ceapa alba potrivita
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • putin piept afumat fiert, taiat bucatele
  • 1 conserva carne de porc
  • 1 ardei gras
  • cateva felii de prosciutto
  • 1cescuta de orez + alte 400 gr. orez
  • 1 cescuta de hrisca
  • patrunjel verde
  • afumatura prajita in tigaie in ulei, stropita cu sos de soia
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia:

Curatam si spalam legumele.


Morcovul si pastarnacul se trec pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele.


Sotam legumele in 2 linguri de ulei cca 5 minute.


Intr-o tigaie separata topim bucatelele de piept afumat, adaugam fasii de prosciutto, apoi carnea din conserva.


Amestecam si le lasam sa se gateasca laolalta la foc potrivit cca 15 minute.


Dupa acest timp adaugam peste carnea din tigaie atat legumele sotate separat, cat si 1 cescuta de orez + 1 cescuta de hrisca. Asezonam cu sare si piper dupa gust.


Preincalzim cuptorul la 200 grade.


Intr-o forma rotunda de yena asezam un strat de orez de cca 1 cm (200 gr.)


Adaugam 2 linguri de ulei, apoi stratul de legume+carne sotate.


Mai asezam orez in strat de 1 cm, adaugam in forma 3 cani cu apa rece si dam orezul la cuptor pana scade toata apa si orezul se umfla.


Intr-o tigaie separata prajim in 2 linguri de ulei fasii de prosciutto, bucatele de carnati si orice alta afumatura gasita prin frigider.


Dupa ce am oprit focul stropim carnea cu 2-3 linguri sos de soia.


Servim garnitura de orez cu afumatura asezonata cu soia si patrunjel verde.


Un deliciu....


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

reisnaor_2006 1

02.12.2014, 22:22

bunaaaaaaaaaaaaaaaa

Corinuta 1

02.12.2014, 22:28

ce bine suna!

Rocsi 1

03.12.2014, 22:53

Mai Claudia, ce de bunatati ai pregatit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj