Garnitura galuste de cartofi in sos picant

de Miha in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2010 | 121446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 g telemea
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • 100 g cascaval pentru tavalit galustele
  • patrunjel verde pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura galuste de cartofi in sos picant:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata. Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale. Piureul obtinut se amesteca impreuna cu oul, telemeaua rasa si faina. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.


Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se amesteca si se toarna peste ele sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano si se omogenizeaza.


Sosul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Cu mainile umede se formeaza galustele din pasta obtinuta. Se tavalesc prin cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun una langa alta peste sosul din tava. Se da tava la cuptor, la foc mediu pana se rumenesc.


Se servesc calde presarate cu patrunjel verde tocat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura galuste de cartofi in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

botcrina 1

05.04.2015, 18:34

Lina24 1

06.01.2016, 09:49

deliciu

Bon_Jovi 1

01.12.2016, 22:38

Toate retetele postate de Miha, pe care le-am facut, au fost de nota 10. Cred ca este minunata si foarte gustoasa.
P.S. Abia acum am dat de ea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Placinte Marocane umplute cu pui (reteta video)