Garnitura galuste de cartofi in sos picant

de Miha in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2010 | 113870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 g telemea
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • 100 g cascaval pentru tavalit galustele
  • patrunjel verde pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura galuste de cartofi in sos picant:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata. Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale. Piureul obtinut se amesteca impreuna cu oul, telemeaua rasa si faina. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.


Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se amesteca si se toarna peste ele sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano si se omogenizeaza.


Sosul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Cu mainile umede se formeaza galustele din pasta obtinuta. Se tavalesc prin cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun una langa alta peste sosul din tava. Se da tava la cuptor, la foc mediu pana se rumenesc.


Se servesc calde presarate cu patrunjel verde tocat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura galuste de cartofi in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

botcrina 1

05.04.2015, 18:34

Lina24 1

06.01.2016, 09:49

deliciu

Bon_Jovi 1

01.12.2016, 22:38

Toate retetele postate de Miha, pe care le-am facut, au fost de nota 10. Cred ca este minunata si foarte gustoasa.
P.S. Abia acum am dat de ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane