Gattò de cartofi

de AndreeaDea in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2017 | 2792 vizualizari

 

Gattò de cartofi este o tarta de cartofi, este un fel de mâncare specific bucătăriei napoletane, este un fel de mâncare foarte delicat, dar și foarte unic, aici se numește în mod obișnuit gattò de cartofi, care este o corupere a "gateau ierna" care vine din franceza și înseamnă tort. Aceasta mâncare la italieni se servește în mod obișnuit sâmbătă seara.
Cea mai buna parte la aceasta rețetă este ca puteti adaugă exact ceea ce doriți.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 10 g unt
  • 2 oua
  • 50 g prosciutto cotto
  • câteva feliuțe salam
  • 1/2 pahar lapte
  • 300 g mozzarella
  • 50 g parmezan
  • Sare
  • Piper
  • Pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gattò de cartofi:

Pentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu laptele și amestecam pana ce acestea se încorporează. 

Urmează sa adăugăm ouăle, parmezanul sare și piper și amestecam bine, apoi adăugăm mozzarella, prosciutto și salamiorul, toate tăiate în cubulete mici ( menționez ca la aceasta rețetă se poate adăuga exact ceea ce va place "cașcaval, carne, etc" ) și amestecam pana se încorporează totul.

După ce am terminat de pus toate ingredientele, vom pune compoziția în tava (eu am ales tăvi de aluminium de câte o porție pe care le puteți găsi în orice supermarket);  după ce am pus compoziția în tava, întindem bine, presăram deasupra parmezan și pesmet.

În ultimul rand, vom da tava, respectiv tăvile în cazul meu, la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 de minute.

Este o rețetă foarte ușor de făcut și foarte delicioasa, va invit sa o încercați. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gattò de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti