Gattò de cartofi

de AndreeaDea in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2017 | 474 vizualizari

 

Gattò de cartofi este o tarta de cartofi, este un fel de mâncare specific bucătăriei napoletane, este un fel de mâncare foarte delicat, dar și foarte unic, aici se numește în mod obișnuit gattò de cartofi, care este o corupere a "gateau ierna" care vine din franceza și înseamnă tort. Aceasta mâncare la italieni se servește în mod obișnuit sâmbătă seara.
Cea mai buna parte la aceasta rețetă este ca puteti adaugă exact ceea ce doriți.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 10 g unt
  • 2 oua
  • 50 g prosciutto cotto
  • câteva feliuțe salam
  • 1/2 pahar lapte
  • 300 g mozzarella
  • 50 g parmezan
  • Sare
  • Piper
  • Pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gattò de cartofi:

Pentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu laptele și amestecam pana ce acestea se încorporează.


Urmează sa adăugăm ouăle, parmezanul sare și piper și amestecam bine, apoi adăugăm mozzarella, prosciutto și salamiorul, toate tăiate în cubulete mici ( menționez ca la aceasta rețetă se poate adăuga exact ceea ce va place "cașcaval, carne, etc" ) și amestecam pana se încorporează totul.


După ce am terminat de pus toate ingredientele, vom pune compoziția în tava (eu am ales tăvi de aluminium de câte o porție pe care le puteți găsi în orice supermarket); după ce am pus compoziția în tava, întindem bine, presăram deasupra parmezan și pesmet.


În ultimul rand, vom da tava, respectiv tăvile în cazul meu, la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 de minute.


Este o rețetă foarte ușor de făcut și foarte delicioasa, va invit sa o încercați.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gattò de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

dantes 1

08.02.2017, 07:59

Bun!

MotanLaOale 1

08.02.2017, 08:49

kytz 1

08.02.2017, 22:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati