Gem asortat (caise, piersici si nectarine)

de merisor in Dulceata / Gem, 23 Iun 2014 | 3459 vizualizari

 

Asa de frumoase erau in piata aceste fructe, ca nu am rezistat si am cumparat cate un kg din fiecare pentru a face putin gem.
Este pentru prima data cand asortez mai multe fructe la un gem, dar tare bun si aromat a iesit! Si are o culoare deosebit de frumoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 1 kg piersici
  • 1 kg nectarine
  • 750 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 8 borcane(370 gr)
  • zeama de la o lmaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem asortat (caise, piersici si nectarine):

Spalam bine fructele si le lasam la scurs, apoi le scoatem samburii.


Nu am mai cantarit fructele dupa scoaterea samburilor, deoarece eu la gem nu pun zaharul in cota parte ci il pun dupa gust, adaugand pe parcursul prepararii, daca mai este cazul.


Taiem fructele in sferturi, le punem direct in vasul in care le vom prepara, le stropim cu zeama de lamaie si presaram zahar peste ele. Eu am presarat cam 500 gr zahar pentru inceput.


Dam vasul la rece pentru cateva ore, pana se formeaza sirop, apoi introducem vasul la cuptor la 175 de grade si il lasam pana cand incepe gemul sa se coaguleze usor.


Verificam din cand in cand consistenta gemului, punand cate o lingura de gem in farfurie si lasandu-l sa se raceasca.


De asemeni gustam gemul racit si mai adaugam zahar daca este cazul, eu am mai adaugat 250 g.


Cam pe la jumatatea timpului de preparare am adaugat in gem si batonul de scortisoara.


Dupa ce gemul ajunge la consistenta dorita, scoatem vasul din cuptor si introducem borcanele spalate si scurse, pentru a le steriliza.


Le lasam in cuptorul cald 5-6 minute, apoi le umplem cu gem, le infiletam capacele si le mai dam la cuptor cu focul aprins, pentru 5 minute.


Dupa stingerea focului lasam borcanele in cuptor pana la racirea lor definitiva, apoi le vom eticheta si le vom trece in camara.


A rezultat un gem foarte delicios, dulce-acrisor si foarte frumos!


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar folosita la gem, variaza in functie de dulceata fructelor.

2

Batonul de scortisoara se va inlatura din gem dupa 15-20 de minute, pentru a nu aromatiza prea mult gemul.

3

Pe parcursul prepararii gemului, acesta nu se va amesteca prea des pentru a nu strivi de tot pulpa de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat (caise, piersici si nectarine)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

laura_n 1

24.06.2014, 10:55

imi place atat de mult, incat ma bate si pe mine un gand ))

T I M E A 1

24.06.2014, 12:02

tare mult imi place

Andreea Caroline 1

25.06.2014, 16:58

Iau si eu un borcanel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui si mere