Gem de banane si ananas

de adnia in Dulceata / Gem, 14 Ian 2013 | 1853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 4 banane
  • - bucatele de ananas din compot
  • - 1 cana de apa
  • - 1 1/2 cana zahar
  • -zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de banane si ananas:

Am pus la fiert apa cu zahar, pana s-a facut sirop, apoi am curatat si taiat bananele rondele, pe care le-am aruncat repede, repede in zeama de lamaie, ca sa previn oxidarea lor. Dupa aceasta operatiune complicata:)), am omogenizat totul cu siropul de pe foc, impreuna cu bucatelele stinghere de ananas si le-am lasat pe foc pana s-au legat (cca 40 min., in cazul meu), bineinteles, amestecand din cand in cand. Mie nu mi-a iesit dulceata, pt. ca fructele au devenit oarecum pasta, si deci, l-am numit gem de banane si anans. Dar asta nu m-a impiedicat sa constat ca e foarte bun si parfumat ...si il voi folosi la prajituri!


Cand l-am transferat fierbinte in borcane, mi-a venit o idee: eu ador combinatia de ciocolata-banane, asa ca am pus pe fundul borcanului cateva bucatele de ciocolata amaruie (preferata mea), apoi gemul fierbinte (care a topit-o putin),, dupa care am infiletat capacul si am rasturnat borcanul cu fundul in sus, ca sa se creeze vidul.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de banane si ananas" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diana_k 1

15.01.2013, 09:23

laura_n 1

15.01.2013, 12:23

oau, nu am mai papat, dar cred ca este delicios!

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni