Gem de banane si ananas

de adnia in Dulceata / Gem, 14 Ian 2013 | 1720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 4 banane
  • - bucatele de ananas din compot
  • - 1 cana de apa
  • - 1 1/2 cana zahar
  • -zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de banane si ananas:

Am pus la fiert apa cu zahar, pana s-a facut sirop, apoi am curatat si taiat bananele rondele, pe care le-am aruncat repede, repede in zeama de lamaie, ca sa previn oxidarea lor. Dupa aceasta operatiune complicata:)), am omogenizat totul cu siropul de pe foc, impreuna cu bucatelele stinghere de ananas si le-am lasat pe foc pana s-au legat (cca 40 min., in cazul meu), bineinteles, amestecand din cand in cand. Mie nu mi-a iesit dulceata, pt. ca fructele au devenit oarecum pasta, si deci, l-am numit gem de banane si anans. Dar asta nu m-a impiedicat sa constat ca e foarte bun si parfumat ...si il voi folosi la prajituri!

Cand l-am transferat fierbinte in borcane, mi-a venit o idee: eu ador combinatia de ciocolata-banane, asa ca am pus pe fundul borcanului cateva bucatele de ciocolata amaruie (preferata mea), apoi gemul fierbinte (care a topit-o putin),, dupa care am infiletat capacul si am rasturnat borcanul cu fundul in sus, ca sa se creeze vidul.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de banane si ananas" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

diana_k 1

15.01.2013, 09:23

laura_n 1

15.01.2013, 12:23

oau, nu am mai papat, dar cred ca este delicios!

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!