Gem de caise

de Ela68 in Dulceata / Gem, 8 Iul 2013 | 22590 vizualizari

 

Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai aromat si mai gustos gem.
Am gasit in piata caise romanesti, coapte, nu foarte moi, dar foarte parfumate . Pentru mine un gem reusit este cel la care fructele raman aproape intregi, nu se terciuesc. In consecinta, metoda folosita este aceeasi, variaza doar cantitatea de zahar.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise
  • 800 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Am spalat caisele foarte bine si le-am curatat de samburi.


Intre timp am pus zaharul la fiert cu 150 ml apa pana ce siropul se leaga. Totul dureaza aproximativ 30 minute.

Turnam apoi caisele peste sirop si incepem sa culegem spuma pe masura ce se formeaza.

Amestecam din cand in cand ( sa nu se striveasca fructele ) avand grija sa nu se prinda. Eu am folosit o cratita cu fund dublu si n-am avut probleme.


Focul trebuie sa fie mai tare la inceput, cat culegem spuma, apoi il lasam la minim.

In mod normal gemul este gata cand a scazut la jumatate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ela68 1

08.07.2013, 22:50

grazie

mena29 1

09.07.2013, 11:32

Bya Ralu 1

09.07.2013, 18:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu samburi