Gem de caise cu menta

de susu in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 3592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un gem de caise aromat si racoritor insa menta ii mai ia din aroma si parfumul caiselor
  • 2 kg caise
  • 400 gr zahar
  • 1 lamaie mica
  • ramurele de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu menta:

Caisele se desfac jumatati sau se taie sferturi si se aseaza in cratita un rand de fructe un rand de zahar si se stropesc cu zeama de lamaie.


Ca gemul de caise sa-si pastreze culoarea de preferat puneti zeama de lamaie peste fructe dinainte in loc sa o puneti cand fierbeti gemul. Se da la rece cateva ore dupa care se pune pe foc mic impreuna cu menta spalata.


Fierbem pana scade la 1/2 din cantitate si verificam daca s-a legat sau ii mai trebuie zahar. Eu trec o parte din fructe prin sita si restul le las intregi. Daca fructele sunt prea dulci puneti mai putin zahar. Cateodata le pun la rece cu o parte din zahar si apoi mai adaug treptat pe foc daca este nevoie. La sfarsit scoatem menta si punem gemul de caise in borcanele sterilizate.


Nu folositi niciun conservant dar lamaia este obligatorie.


Daca borcanele sunt spalate bine, sterilizate si uscate iar capacele se strang foarte bine gemul de caise va tine mult si bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

jolygina 1

25.06.2013, 08:58

babi5 1

25.06.2013, 09:29

Cred ca este bun ... dar ramin la varianta originala

Panacris 1

07.07.2013, 09:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Gem de zarzare