Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
V-a dat Gaby o portie, apoi Dia, acum va servesc si eu cu o feliuta de paine cu gem dulce, dulce!
Am nimerit niste capsuni micute dar tare dulci si nu a fost nevoie sa pun mult zahar. Cu toate astea gemul este foarte dulce!
Se spala si se curata de codite capsunile, apoi se pun la fiert la foc mic, intr-o cratita mare, amestecand din cand in cand si luand spuma care se aduna deasupra.
Cam dupa o ora se adauga zaharul si zeama de la lamaie si se continua fierberea inca 2-3 ore pana cand gemul capata consistenta dorita. Eu l-am fiert 4 ore in total.
Din catitatile astea au rezultat 2,4 kg de gem.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult