Gem de capsuni

de deyutzky in Dulceata / Gem, 30 Iun 2014 | 1329 vizualizari

 

reteta am vazut-o pe site-ul lalena.ro

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 borcane mici de 370 gr:
  • 1 kg capsuni
  • 750 gr zahar
  • sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Capsunile le spalam, le curatam bine si le punem intr-un bol mare. Peste capsuni adaugam zaharul si framantam bine cu mainile pana se dizolva zaharul. Lasam deoparte aprox. 30 de minute.


Intre timp spalam bine borcanele si le clatim cateva minute in apa fierbinte, la fel si capacele.


Luam 2 cani din compozitia de capsuni cu zahar si turnam intr-o craticioara sau intr-un ibric mai mare (eu am pus intr-un vas ceramic).


Dam vasul pe foc mediu si amestecam in compozitie.


Cand incepe sa fiarba continuam sa amestecam si mai lasam aprox 7-8 minute. Se va observa cum gemul incepe sa se ingroase.


Facem focul mic si mai lasam inca 2 minute pana cand spuma va scadea.


Pe fundul fiecarui borcan punem cate un varf de cutit de sare de lamaie apoi turnam gemul fierbinte.


Facem testul cu picatura de gem pe o farfurie alba. Daca are o culoare mai deschisa(un roz) si are o consistenta subtire inseamna ca mai rebuie lasat la fiert cateva minute, daca are culoarea mai inchisa si are consistenta mai groasa atunci este gata.


Continuam sa luam cate 2 cani de capsuni si procedam la fel ca mai sus pana cand terminam toata compozitia.


Dupa ce am pus gemul in borcane, strangem bine capacul si punem borcanele cu capacul in jos pe un prosop si le lasam la racit.


Daca borcanul nu se va umple de la prima tura de gem, ii punem capacul si completam cu urmatoarea tura, iar cand este plin il intoarcem cu capacul in jos.


Le lasam la racit acoperite cu un prosop pana a2a zi, dupa care le depozitam in camara.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:41

Rocsi 1

30.06.2014, 21:23

Foarte bun este!

robert_badica 1

01.07.2014, 08:06

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Gem de mure