Gem de visine

de delia64 in Dulceata / Gem, 3 Iul 2014 | 5497 vizualizari

 

Din visinele ramase de la prepararea siropului am facut un gem aromat si gustos .
Il folosesc la prepararea prajiturilor , cornurilor , haiosului si clatitelor .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. de visine ramase dupa scoaterea siropului
  • 1 kg. de zahar
  • 1/2 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Se pun visinele intr- un vas de inox cu fund dublu , se aseaza o plita pe ochiul aragazului pe care asezam vasul cu visine .


Se adauga zaharul daca dorim gemul mai dulce .


Amestecam din cand in cand , lasam sa fiarba incet .


Cand fierbe butonat adaugam conservantul , amestecam bine si mai lasam sa dea cateva clocote .


Punem intr-o farfurie o lingura cu gem si daca este bine legat si nu curge este gata de fiert .


Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate si se pune capacul .


Se aseaza intr-o ladita la dunt uscat pana a doua zi cand asezam borcanele in camara .


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Vasul in care facem conservele trebuie sa fie cu fund dublu pentru a nu se lega .

2

Lingura cu care amestecam trebuie sa fie din lemn si sa o folosim numai in acest scop.

3

Fructele trebuie sa fie bine coapte si sanatoase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lavinia 1

05.07.2014, 17:13

aromat

delia64 1

05.07.2014, 23:29

Lavinia

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:49

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de visine