Gem de gutui

de DinDragostePentruGatit in Dulceata / Gem, 6 Apr 2012 | 3277 vizualizari

 

A trecut demult sezonul pregătirii conservelor, dar dacă tot am pomenit azi de gemul de gutui...

 

INGREDIENTE

  • Scriu ingredientele sub forma regulii pe care o aplic în momentul pregătirii unui gem de fructe.
  • 2 măsuri fructe;
  • 1 măsură zahăr;
  • lămâie (suc şi coaja).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Se spală, se curăţă, se taie bucăţi gutuile (nu le decojesc). Se presară zahărul peste ele. Se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă şi se ţin în frigider peste noapte.


A 2-a zi se pregăteşte gemul. Se fierb gutuile până scade sucul şi capată o culoare uşor cărămizie. Spre sfârşitul preparării se adaugă lămâia taiată bucăţi.


Se toarnă gemul cât timp este fierbinte, în borcane sterilizate.




 

TIPS-URI

1

Am sterilizat borcanele + capacele într-o tavă în cuptor, la temperatură mică cam 40-45 minute.

2

(Eu am făcut gemul cam din 2 kg de gutui, am pus sucul de la 2 lămâi plus o lămâie tocată cuburi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

jolygina 1

08.04.2012, 11:36

da da ,si eu mai am retete cu gem ,poate reusesc si eu sa le pun

deyutzky 1

08.04.2012, 13:31

adry88 1

13.04.2012, 16:42

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui