Gem de pere cu mere

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 28 Aug 2011 | 9974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pere
  • mere ponice
  • zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pere cu mere:

Nu am trecut cantitati pentru ca nu am cantarit. Am avut un cos plin de pere si jumatate de cos de mere ponice (un soi de mere foarte aromat si dulce).


Se curata perele de coaja apoi se spala. Se taie in patru si se scobeste mijlocul. Se taie cubulete mici. Merele se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o oala mare, se amesteca cu aproximativ 800g zahar si se lasa de seara pana dimineata (cazul meu) ca sa lase merele zeama.


Se pune la fiert, amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda de fund si eventual daca mai este necesar se adauga zahar. Inainte cu 10-15 minute de a stinge focul se adauga zeama de la o lamaie.


Se toarna gemul in borcane sterilizate, se pune capacul si se baga intre paturi la caldurica. Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pere cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

29.08.2011, 10:52

excelent de buna felicitari

Rocsi 1

29.08.2011, 21:18

gemul ce imi aminteste de copilarie...un gem cu care am crescut si cu un gust grozav

Kori 1

25.09.2011, 15:30

gem de mere din gradina facea si bunica mea, vai da bun era, mai ales in clatite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de macese