Gem de prune

de alilianaa in Dulceata / Gem, 2 Sep 2014 | 5465 vizualizari

 

Este un preparat care noua ne place mult...ii musai sa avem in camara pentru iarna cateva borcane. Anul acesta avem din recolta proprie. Au fost atat de parfumate si dulci ca m-a scutit sa imbunatatesc gustul cu alte mirodenii. E natural 100% ( mai putin ca are zahar)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala, se pun la scurs, cat permite timpul. Se spinteca si se pun in ceaunul pentru gemuri, magiunuri etc. Peste prune se pune un kilogram de zahar si se pun pe foc. De la inceput se adauga 100 ml apa si lasam la foc mic sa fiarba. Din cand in cand se amesteca. Chiar daca prunele sunt intregi ele se vor,, topi" pe parcurs. Cand gemul s-a fiert bine si capata consistenta dorita il punem la rece. Intre timp, spalam borcanele, le punem la scurs. Cat inca este cald gemul, se pune in borcane, le punem capacele si le mai introducem in cuptorul aragazului pentru 10 minute ( cat sa se infiebante borcanele). Le lasam acolo cateva ore si le punem apoi in camara sau beci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

reisnaor_2006 1

03.09.2014, 11:32

il ador

Panacris 1

03.09.2014, 15:58

Lavinia 1

03.09.2014, 18:23

ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu miez de nuca