Gem de mere cu gutui

de Rocsi in Dulceata / Gem, 22 Oct 2014 | 1461 vizualizari

 

De mult nu am mai mancat acest gem plin de parfum si savoare...Zbor cu gandul la copilarie cand vine vorba de aceasta reteta, la zilele reci de toamna cand mergeam sa culegem fructele iar in bucataria de vara, din spatele casei, se facea focul in soba si acolo incepea activitatea pentru gem. Acum am facut in cantitate mica, dar atunci totul era in cantitate industriala, ne puneam langa un borcan eu si fratele meu si nu ne lasam pana nu il terminam...

 

INGREDIENTE

  • 2,2 kg mere
  • 1 kg gutui
  • 1 cana suc proaspat de mere (cana de 250 ml)
  • 1 kg zahar
  • 1/4 de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere cu gutui:

Spalam cateva borcane mici cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos, pe un prosop curat.

Spalam merele, gutuile, le curatam de coaja apoi le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.


Intr-o oala de tuci punem merele rase, sucul proaspat (eu am facut o prajitura cu mere si sucul stors de la ele l-am folosit la gem), zaharul, apoi gutuile, amestecam bine si lasam sa stea vreo jumatate de ora asa, de preferat la rece.

Transferam oala pe foc, la inceput flacara fiind mai mare.

Amestecam cu o paleta de lemn, iar cand incepe sa fiarba gemul, dati focul mai mic.

Invartim des in gem pentru a nu se prinde de oala, apoi dupa circa 1 ora si jumatate, punem putin pe o farfurie sa vedem daca este gata, daca fructele sunt bine fierte, in special gutuile care sunt mai tari.


Eu am fiert 1 ora si 50 de minute pe ceas.

Cu 5 minute inainte sa luam oala de pe foc, adaugam lamaia taiata felii.

Gemul il punem fierbinte in borcanele curate, le invelim intr-o patura, sa stea la caldura.

A doua zi cand s-au racit le ducem la loc racoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rocsi 1

26.10.2014, 19:45

Multumesc mult Daniela.

Rocsi 1

26.10.2014, 19:45

Claudia

Rocsi 1

26.10.2014, 19:45

Babi iti multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS