Gem de nectarine

de RuxyRux in Dulceata / Gem, 23 Aug 2016 | 931 vizualizari

 

Cu bucati intregi, aromat...delicios!

 

INGREDIENTE

  • 10 kg nectarine( romanesti...cu un parfum senzational)
  • 3 kg zahar de sfecla
  • vanilie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 4 mere
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de nectarine:

Se spala nectarinele, merele , se taie in bucati mai maricele( in sase sau opt).


Se pun in oala, se adauga zaharul, se lasa la foc mic mai intai, se amesteca, isi vor lasa zeama destula, apoi se lasa la foc potrivit si se amesteca din cand in cand( destul de des), eu l-am cam pazit doua ore si jumatate, cat a durat fierberea, daca il doriti mai legat lasati-l trei ore...pentru mine e perfect asa.. Daca puneti cumva capacul asa cum este in imagine, intr-o parte aveti grija sa nu dea in foc...amestecati cu un plonic, si vedeti sa nu se prinda de fundul oalei.


Cam la jumatatea fierberii am pus zeama de lamaie si vanilia.


Ne ies in jur de 12 borcane de 850 gr.


Munca multa dar merita, rezultatul este exceptional...un gust minunat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

25.08.2016, 23:19

Chiar da Rocsicuta scumpa...iti multumesc!

mihaelar63 1

03.09.2016, 01:58

Aromat puternic Am citit sfecla doar . Imi puneam intrebarea cum o fi ?)

RuxyRux 1

11.09.2016, 00:41

Am adus gemul de nectarine la Paltinis...acum ma gandesc ca n-ai gustat din el...dar cineva sigur l-a gustat dintre bucatarasi Aromat, parfumat...deliicios..parerea mea...restul de pareri le astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Gem de nectarine cu levantica