Gem de fructe (amestec)

de anca_rm in Dulceata / Gem, 19 Aug 2013 | 1689 vizualizari

 

De obicei , vara cand raman fructe nemancate si risca sa se strice ma apuc de bucatarit pentru sezonul rece cand tanjim dupa fructe . Asa am facut si de data asta cu ladita cu fructe culese si nemancate .
Cantitatile si feluri depind de ceea ce am .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piersici
  • 1 pepene galben
  • 0.5 kg pere
  • 0.5 kg prune rosii
  • 0.5 kg zahar
  • conservant
  • lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de fructe (amestec):

Am curatat pepenele de coaja si l-am taiat bucati, perele le-am curatat de samburi si de coaja si le-am facut si pe ele bucati. Din prune am scos samburii si le-am lasat asa in jumatati, piersicile fara sambure taiate , in functie de cat au fost de mari in sferturi sau mai mici.


Am razuit coaja de lamaie( inainte trebuie spalata bine ) si dupa aceea am stors si zeama .


Am pus pe foc intr-o cratita totul : fructele , zaharul lamaia si am lasat sa se fiarba amestecand mereu .


La sfarsit am pus putin praf de conservant si le-am pus in borcane .


La iarna va fi foarte bun .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de fructe (amestec)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Valclaudia 1

19.08.2013, 21:23

mamaieelena 1

20.08.2013, 00:08

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici