Gem de prune (1)

de RODIMUR in Conserve, 1 Sep 2017 | 3124 vizualizari

 

Pentru că este atât de ușor de făcut, gemul de prune să găsește în orice cămară. 
Gemul poate fi preparat cu fructe întregi, sau tocate, mai ales dacă doriți să-l folosiți la prepararea unor dulciuri.
De această dată am făcut gem din prune tocate, pentru că îl voi folosi la clătite, cornuri cu gem și nucă și la alte prăjituri.
Din aceste ingrediente mi-au ieșit 8 borcane de gem.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune
  • 1 kg zahăr tos
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune (1):

Se aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii.


Se dau prunele prin mașina de tocat, iar apoi se adaugă 1 kg de zahăr, se amestecă bine și se dă vasul în cuptor, la foc iute, până se îngroașă.


Se ia puțin gem cu o linguriță și se pune pe o farfurioară rece. Dacă timp de 1-2 minute gemul își păstrează forma și nu se împrăștie, atunci el este legat și se poate scoate vasul din cuptor.


Gemul se toarnă fierbinte, în borcane încălzite în prealabil, pentru a nu se sparge.


Borcanele se închid cu capace numai după ce gemul s-a răcit. Se păstrează în cămară, la răcoare.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca gemul să aibă o culoare frumoasă, trebuie preparat în cantități mici și la foc iute.

2

Vasul în care se prepară gemul trebuie să aibă pereții mai largi și mai groși.

3

Dacă faceți gemul în cuptor, riscul să se prindă de fundul vasului e foarte mic. Dacă nu, trebuie neapărat să puneți o tablă sub vas, pentru a nu fi în contact direct cu flacăra aragazului.

4

Dacă vreți să păstrați gemul un timp mai îndelungat, chiar în cămări mai puțin răcoroase, va trebui să puneți borcanele, fără capace, pe o tavă în cuptorul cald, la foc mic. Veți ține borcanele în cuptor până ce gemul va face la suprafață o coajă/pojghiță/crustă groasă. Lăsați borcanele la răcit în cuptor, după care le veți scoate, le veți închide ermetic și le veți pune în cămară.

5

Controlați din când în când borcanele cu gem. Dacă veți constata că au prins mucegai la suprafață, îl veți aduna cu o lingură curată și uscată, după care veți mai fierbe gemul în cuptor timp de 5-10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune (1)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

02.09.2017, 22:20

Rocsi, gemul meu de prune este dulce. Acrișor este magiunul, care se face fără zahăr. Eu încă nu am făcut așa ceva, dar poate voi face în curând...Iar magiunul este bun și cu miez de nucă...!

kytz 1

04.09.2017, 07:55

Unul dintre cele mai bune și populare gemuri!

RODIMUR 1

04.09.2017, 08:04

Așa este Kytz! E bun și ușor de făcut. De aceea îl prepară toată lumea...Merci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

de Rocsi 9

la 11:33

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Pastai la borcane pentru iarna