Gem de prune

de Rocsi in Dulceata / Gem, 4 Sep 2010 | 5090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 kg si jumatate prune
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se aleg sa fie coapte, se spala bine si se indeparteaza coditele.

Se taie in doua si se inlatura samburii.

Se pun intr-o oala de tuci, un rand de prune unul de zahar, iar prune, iar zahar si tot asa pana terminati prunele si zaharul.

Le lasati asa sa stea cam 2-3 ore sau chiar peste noapte in frigider.


Dupa acest timp le puneti pe foc la fiert.

Fierbeti la foc potrivit si amestecati destul de des sa nu se prinda de oala.

O lasati pana se incheaga destul de bine.

Mai sper sfarsit, taiati lamaia felii subtiri, scoateti samburii si le puneti in oala cu gem.

Mai fierbeti putin si inchideti aragazul.

Borcanele le spalati cu apa fierbinte si le lasati la scurs.

Gemul fierbinte il puneti in borcane, inchideti ermetic capacele si lasati 10 min borcanele cu gura in jos apoi le intoarceti.

Le inveliti intr-o patura mai groasa asa fierbinti si le tineti asa pana a 2 a zi, apoi le puneti la loc racoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

07.09.2010, 11:28

mai si razi de mine ai capra..las k o s avezi tu..dak ma supar eu pe tine o sa te mai iubeasca nimeni..mersi nadina mersi mult..tu esti o draguta..asta fata se face rea..cand vine la mine e buna..dupa ce pleak e rea:

Julie 1

07.09.2010, 21:44

5furcu si de la mine! Tare harnicuta esti!

Rocsi 1

08.09.2010, 11:09

multumesc julie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui