Gem de prune

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 8 Aug 2011 | 3433 vizualizari

 

O reteta de gem de prune preparat in casa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 400 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat(opţional)
  • 150 ml apa
  • sucul de 1/2 lamaie
  • praful de la 1/2 aspirina -optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Iata cum vom proceda la prepararea acestei retete de gem de prune:


Spalam si curatam prunele de samburi si codite. Punem prunele intr-o cratita, le acoperim cu zahar si le lasam cateva ore sa lase sirop.


Le punem la fiert cu apa, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se prinda de cratita, mai ales pe fundul acesteia. Luam spuma de cate ori este nevoie. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa amestecam.


Lasam sa fiarba pana se leaga gemul. Il punem fierbinte in borcanele sterilizate si tinute in cuptor la 100°C. Preasaram putina aspirina (cu rolul de a conserva cat mai bine), apoi le inchidem ermetic.


Pofta buna!


O reteta de gem de prune delicioasa, ce poate fi servita ca atare sau la prepararea unor deserturi delicioase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

divainbucatarie 1

09.08.2011, 09:31

Multumesc Mihaelab! Fac si eu cu gem de nuca, doar ca nu am avut acum!

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:22

divainbucatarie 1

11.08.2011, 09:06

Multumesc mamaieelena!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem si sirop de capsuni