Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara

de Irina in Dulceata / Gem, 15 Sep 2014 | 2213 vizualizari

 

In premiera pentru mine, astazi am facut gem de prune! Am gasit in piata prune atat de coapte si dulci, ca m-am gandit ca nu e cazul sa mai adaug zahar. Am adaugat doar un pumn de miez de nuca si batoane de scortisoara pentru o aroma mai deosebita. :X
Iata, deci, reteta mea de gem de prune cu nuci:

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune brumarii
  • miez de nuca
  • 2 batoane de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara:

Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi.

Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita. 

Am adaugat batoanele de scortisoara, iar aproape de final am adaugat si miezul de nuca. 

Daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, puteti sa-i adaugati zahar treptat, pana ii potriviti gustul.

Cand gemul e legat bine, adica zeama a scazut si nu mai curge usor din lingura, e gata! 

Am pus gemul inca fierbinte in borcane. 

Din cele 3 kg de prune am facut 4 borcane cu gem. 

 

 

TIPS-URI

1

daca nu e suficient de dulce puteti sa-i adaugati si cateva linguri de zahar.

RETETA IN IMAGINI

Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara-0
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara-1
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara-2
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara-3
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara-4
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara-5
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara-6
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara-7
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara-8
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara-9

COMENTARII (22)

Irina

Irina 1

16.09.2014, 21:40

Ruxy, gemul meu cu tartele tale...

diaconta

diaconta 1

16.09.2014, 22:28

Minunat

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

07.10.2014, 12:42

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!