Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara

de Irina in Dulceata / Gem, 15 Sep 2014 | 5718 vizualizari

 

In premiera pentru mine, astazi am facut gem de prune! Am gasit in piata prune atat de coapte si dulci, ca m-am gandit ca nu e cazul sa mai adaug zahar. Am adaugat doar un pumn de miez de nuca si batoane de scortisoara pentru o aroma mai deosebita. :X
Iata, deci, reteta mea de gem de prune cu nuci:

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune brumarii
  • miez de nuca
  • 2 batoane de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara:

Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi.

Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita. 

Am adaugat batoanele de scortisoara, iar aproape de final am adaugat si miezul de nuca. 

Daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, puteti sa-i adaugati zahar treptat, pana ii potriviti gustul.

Cand gemul e legat bine, adica zeama a scazut si nu mai curge usor din lingura, e gata! 

Am pus gemul inca fierbinte in borcane. 

Din cele 3 kg de prune am facut 4 borcane cu gem. 

 

TIPS-URI

1

daca nu e suficient de dulce puteti sa-i adaugati si cateva linguri de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca